Christiaan Mariman | theatermaker

(1991) behaalde in 2017 zijn Master theaterregie aan het RITCS Royal School of Arts Brussel. Aansluitend ontwikkelde hij zijn Master-voorstelling ‘Spoken’ verder onder de vleugels van Beeldsmederij DE MAAN. Als theatermaker is Christiaan op zoek naar een uniek universum. Via een eigenzinnige beeldtaal en vaak zonder tekst probeert hij het ongrijpbare vorm te geven. Het creëren van personages of figuren ligt dikwijls aan de basis van zijn beeldend werk. Dankzij zijn achtergrond in de podiumtechnieken (Bachelor 2012, RITCS) gaat hij ook met scenografie, licht en geluidsontwerp aan de slag als bepalende elementen.


Christiaan heeft een grote fascinatie voor de duistere kant van het bestaan, het taboe, freaks, de ware aard, het onzichtbare en de drang naar ‘het andere’. Dit uit zich in thema's zoals o.a. het hiernamaals, Hikikomori, escapisme en freakshows. Na meerdere samenwerkingen met Michelle Peters (danser) ontstond bij Christiaan ook de focus op de fysicaliteit van de speler. Deze metier vond mooie aanknopingspunten bij het beeldende werk van Christiaan. Uit deze kruisbestuiving ontstond in 2015 het theatergezelschap Kopland. Opgericht door Michelle Peters en Christiaan Mariman.

Michelle Peters | danser

 

(1989) verdiept zich als danser en speler in een eigenzinnig fysiek bewegingstheater. Haar fascinatie ligt bij het vormgeven van personages die op een groteske of subtiele manier met hun fysiek een verhaal kunnen vertellen. Michelle behaalde in 2014 haar diploma Theaterdans Uitvoerend aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg. In haar stagejaar kreeg ze in Israël een intensieve training bij de Kibbutz Contemporary Dance Company. Vanaf 2015 kwam Michelle steeds meer in contact met theater en richtte ze samen met Christiaan Mariman het theatergezelschap Kopland op, waar ze momenteel haar eigen voorstelling Thundershop ontwikkelt. Michelle speelt o.a. ook in Muurke en Spoken van Beeldsmederij DE MAAN.

Kopland vzw

info@kopland.be

+32 (0)496 32 35 07

Rue Thiéfry 38

1030 Brussel

België

0720.651.008

www.kopland.be

Christiaan Mariman | theatermaker

Algemene leiding | planning en productie

+32 (0)496 32 35 07

Michelle Peters | danser

Algemene leiding | zakelijk

+32 (0)496 32 35 07

Dominique Defossez | technieker

Podiumtechniek

+32 (0)496 32 35 07

Raad van bestuur

Vicky Vermoezen

Vanessa Massant

Harry Cole

© Kopland 2021